Renate en Paul zijn in Ouzoud (Marokko)

De locatie van camping Zebra is GPS N 32.00.351 W 006.43.177

Wij zijn bereikbaar op de nummers 00212-666 32 85 76 en 00212-673 23 81 42.
Of per post op Paul van der Pluijm / Renate Hammers, Boite postal 747, 22000 Azilal, Marokko.

Hallo Lezers,

Juni 2013

Het gaat goed met ons in Ouzoud, eind 2012 hebben we de laatste bouwactiviteiten afgerond en 2013 is bestempeld als een jaar van rust. Betrekkelijke rust, want vanaf half januari is het druk geworden op de camping en dat is zo gebleven tot half mei
Toch kunnen Renate en ik nu goed onze rust nemen en weer even afkicken van 5 jaar continu bouwen, toers rijden en de campig draaien.
Zoals je in het verslag van Renate (nieuws button) kunt lezen zijn we in januari even naar Portugal geweest en komen we nu net terug van 3 weken Nederland
Renate blijft actief met het decoreren van de camping en de kamers en voor mij is het volgende project de website en flyers voor de camping.
Wie weet zien wij elkaar binnenkort een keer in Ouzoud
Groeten en veel lees en kijk plezier gewenst Paul en Renate


Wie zijn wij en wat is er allemaal al aan vooraf gegaan?

Wij zijn Paul en Renate en zijn in juli 2001 gestart voor een reis rond de wereld, nadat wij huis en haard verkocht hadden zijn we op de motor vertrokken vanuit Hengelo richting Spanje om van daar over te steken naar de westkust van Afrika. In Mauretanie heeft Renate een (auto) ongeluk gehad en daarbij waren haar beide armen verbrijzeld en verlamd. 

Ondertussen zijn we al weer heel wat jaren verder en is Renate meer dan verwacht hersteld van het ongeluk. Haar rechterschouder wil nog niet echt, maar verder functioneert alles weer.
Motor rijden zit er niet meer in, dus hebben we een pick-up klaargemaakt en zijn we 8 September 2002 weer vertrokken voor een nieuw avontuur. Zelfde richting, andere route, maar wel even op bezoek bij het ziekenhuis in Mauretanie waar Renate heeft gelegen. In de zomer van 2003 weer een paar maanden in Nederland geweest, artsenbezoek, controles en natuurlijk familie en vrienden weer even zien. September 2003 weer vertrokken, een verslag hiervan vindt je onder de knop "het verhaal".
2004 heeft zich in zuidelijk Afrika afgespeelt en 2005 voor een groot deel in Ghana. Eind 2005 waren we weer terug in Nederland en 2006 was een jaar van orientatie op wat er na zo'n reis volgt.
We hebben uiteindelijk besloten naar Marokko gegaan en hebben daar grond gekocht om een camping te bouwen. via de knop nieuws kom je direct bij onze laatste verhalen

Via de knop contact kun je ons mailen, of je aanmelden voor een mailinglijst zodat je op de hoogte gehouden wordt van updates.